Sprogimas

Dėl tuberkuliozės plitimo Klaipėdos mokyklose – tyrimas

Klaipėdos miesto savivaldybės ugdymo įstaigose nustačius kelis užsikrėtimo tuberkulioze atvejus, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pavedė atlikti su tuo susijusį tyrimą bei imtis visų galimų priemonių tolesniam šios ligos plitimo užkardymui.

Mero V. Grubliausko teigimu, Administracijos direktoriui pavesta išsiaiškinti, ar atsakingos Savivaldybės įstaigos ir institucijos laiku ėmėsi visų būtinųjų atsargos priemonių bei veiksmų tam, kad būtų išvengta tuberkuliozės užkrato plitimo ugdymo įstaigose. T. y. ar laiku ir tinkamai buvo informuoti ugdymo įstaigų vadovai, darbuotojai, auklėtiniai ir jų tėvai, kas tiksliai buvo atsakingi už šios informacijos pateikimą bei kt. Nustačius galimus pažeidimus, pavesta užtikrinti, kad nedelsiant būtų imtasi visų priemonių jų pašalinimui.

Taip pat, įvertinus bendrą sergamumo tuberkulioze mieste problematiką, Administracijos direktoriui buvo pavesta išsiaiškinti, ar atsakingos Savivaldybės įstaigos ir institucijos iki šiol ėmėsi pakankamai priemonių, siekiant sumažinti bendro sergamumo tuberkulioze mieste mąstą bei, įvertinus gautas išvadas, rengti naują prevencinių veiksmų planą, leisiantį pasiekti realių efektyvių rezultatų, siekiant užkardyti tolesnį tuberkuliozės užkrato plitimą Klaipėdos mieste.

Klaipėdos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode