Sprogimas

Vilniuje – didžiausia kriptovaliutos konferencija Baltijos šalyse

Šiandien Vilniuje prasidėjo tarptautinė bitkoinų ir blockchain konferencija „The Bitcoin Conference 2016“. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete susitiko šios srities ekspertai, verslo bei valdžios atstovai, investuotojai, startuoliai ir klausytojai, atvykę iš JAV, Jungtinės Karalystės, Švedijos, Suomijos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir kitų šalių.

„Vilnius yra atviras ir greitas miestas priimant sprendimus, todėl užsienio investuotojai vis dažniau įsikuria sostinėje ir pasinaudoja galimybe čia išbandyti naujus produktus. Apie 15 tūkst. žmonių Vilniuje dirba paslaugų ir kompetencijų centruose, kurie yra atviri ir geba savo sistemose pritaikyti naujas finansines technologijas. Esame miestas, turintis gerą ekosistemą ieškantiems naujų galimybių finansų ir IT srityje. Linkiu jums būti drąsiems ir ryžtingiems ieškant naujų sprendimų, ir išbandyti juos praktikoje atvirame ir sparčiai augančiame Vilniuje“, – sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Konferencijos Vilniuje metu bus kalbama apie kriptovaliutoms, bitkonams ir blokchain technologijai palankią startuolių ekosistemą Lietuvoje bei Baltijos valstybėse, investavimą į šią sritį, Lietuvos ir kitų Baltijos šalių, Europos Sąjungos politiką bitkoinų ir blockchain atžvilgiu, komercines bei socialines šio sektoriaus inovacijas bei patirtį.

„Susidomėjimas renginiu ir dalyvių skaičius viršijo visus mūsų lūkesčius. Akivaizdu, kad naujausių finansinių technologijų tema yra aktuali ne tik tokiose šalyse kaip JAV ar Jungtinė Karalystė. Šiandienos konferencijoje bus kalbama apie blockchain ir bitkoinus iš įvairių pusių – šios srities lyderiai ir ekspertai kalbės ir apie privalumus, ir apie iššūkius, todėl renginys bus naudingas ir informatyvus. Tikime, kad tai bus stiprus impulsas tolesniems procesams, kurie leis Lietuvai išnaudoti šią naują kylančią bangą finansinių technologijų sektoriuje ir įsitvirtinti kaip finansinių technologijų lyderei bei inovatorei pasauliniu mastu“, – sakė „Nextury Ventures“ valdybos pirmininkas Ilja Laurs.

 

Tai, kad dabar pasaulyje naujų finansinių technologijų sektoriuje vyksta itin svarbūs procesai, patvirtina ir vienas pagrindinių konferencijos pranešėjų – „Bitcoin Foundation” įkūrėjas ir direktorius Jon Matonis. Jo teigimu, dabar visa kriptovaliutų ekosistema tik įsibėgėja, aiškų lyderių dar nėra, todėl tai – geras laikas prisijungti ir išnaudoti šio proceso siūlomas galimybes. Konferencijoje Jon Matonis kalbės apie atvirumo svarbą ir požiūrį į kriptovaliutų reguliavimą.

Bendrovių „Barclays“ ir „Tieto“ atstovai pristatys konkrečius projektus finansinių technologijų sirtyje. „Barclays” Group Innovation Office vadovas inovacijoms Arian D. Lewis konferencijoje pristatys „Rise“ projektą, kuriuo siekiama sujungti inovatyviausias pasaulio ekosistemas ir skatinti naujoves, ypač – finansinių paslaugų srityje, aptars finansinių paslaugų ateities perspektyvas. „Tieto“ verslo vystymo direktorė Maria Kumle pateiks blokchain atvejo analizę – skaitmeninį registrą ir duomanų saugumą.

Blockchain ir bitkoinų teikiamas galimybes, šių technologijų specifiką bei skirtingus aspektus aptars ir startuolių ekosistemos atstovai, investuotojai: pasaulio ekonomikos forumo „Future of Fintech“ komandos vadovas Daniel Drummer, vienas iš „ShoCard“ įkūrėjų ir generalinis direktorius Armin Ebrahimi, „Arc4dia“ generalinis direktorius Pierre Roberge, „Ame Cloud Ventures” vadovas Mike Shim, „Nextury Ventures“ valdybos pirmininkas Ilja Laurs.

Lietuvos bei užsienio šalių valstybinių institucijų atstovai savo pranešimuose pateiks savo požiūrį į naująsias finansines technologijas bei skaitmenines valiutas. Konferencijoje apie tai kalbės Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, Europos bankininkystės institucijos (European Banking Authority) mažmeninės bankininkystės ekspertė Rita Bairros. Jungtinės Karalystės ekonomikos ir finansų ministerijos HM Treasury Mokėjimo paslaugų ir sistemų vadovas Edward Corcoran pasidalins savo šalies patirtimi skaitmeninių valiutų srityje.

Renginyje taip pat dalyvaus ir savo įžvalgas pateiks finansų viceministras Algimantas Rimkūnas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, europarlamentaras Antanas Guoga, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, DNB vyriausioji ekonomistė Baltijos šalims Jekaterina Rojaka, startuolių atstovai – Rytis Bieliauskas, „CoinGate” technikos direktorius, bei Vytautas Karalevičius, vienas iš „SpectroCoin” įkūrėjų ir generalinis direktorius.

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode