Sprogimas

Vyriausybė pritarė bankų paslaugas piginančiam Mokėjimo įstatymo projektui


Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos kartu su Lietuvos banku parengtai naujai Mokėjimų įstatymo redakcijai ir teikia jį svarstyti Seimui.  Šiuo įstatymo projektu siekiama, kad, jį priėmus, atpigtų bankų ir kitų kredito įstaigų paslaugų įkainiai, gyventojai aktyviau naudotųsi elektroninėmis mokėjimo priemonėmis, mažėtų atsiskaitymai grynaisiais.



„Siekiama tikslo didinti mokėjimo paslaugų prieinamumą, sumažinti būtiniausių mokėjimo paslaugų kainas, padidinti mokėjimo įstaigų konkurenciją“, - kalbėjo posėdyje projektą pristatęs finansų viceministras Algimantas Rimkūnas.

Tyrimų duomenys rodo, kad Lietuvos gyventojai itin dažnai atsiskaito grynaisiais pinigais, o tokio elgesio priežastys yra ir dideli bankų operacijų įkainiai. Projekto tikslas - šias paslaugas atpiginti. Tai paskatintų žmones aktyviau jomis naudotis, taip pat ‒ ir elektroninėmis mokėjimo priemonėmis. Be to, konkuruodami kainomis, paslaugų teikėjai bus suinteresuoti žmonėms teikti kokybiškesnes, modernesnes ir pigesnes paslaugas.



LR Vyriausybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode