Sprogimas

VMI keičia tvarką

Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad įsiklauso į Finansų ministerijos poziciją bei gyventojų pateiktus klausimus, pastebėjimus , pasiūlymus ir šiuo metu jau keičia taisykles,reglamentuojančias informacijos apie elektronines sąskaitas pateikimą Mokesčių inspekcijai tvarką. VMI pažymi, kad taip pat atidedamas terminas, per kurį tokią informaciją reikia pateikti.

Pagal 2013 metų galiojančias Taisykles (http://goo.gl/6hvo4i, Pranešimo apie užsienio valstybių kredito, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigose atidarytas ir uždarytas sąskaitas fr0526 formos pildymo ir pateikimo taisyklės), Lietuvos gyventojai turėtų iki gegužės 2 dienos deklaruoti užsienio valstybių kredito įstaigose atidarytas ir uždarytas sąskaitas bei informuoti apie elektronines sąskaitas (pvz., PayPal, Webmoney, Skrill ir kt.). Tačiau VMI, atsižvelgusi į Finansų ministerijos nurodymą, mokesčių mokėtojų paklausimus bei įvertinusi Taisyklių trūkumus,atideda gyventojų užsienio kredito įstaigose bei elektroninių sąskaitų deklaravimą iki metų pabaigos.Įmonėms galioja šiuo metu esanti tvarka – informuoti apie minėtas sąskaitas per 5 darbo dienas.

„VMI supranta, kad yra žmonių, kurie atsidarė elektroninę sąskaitą vienam pirkiniui ir po to ją užmiršo. Taip pat yra automatiškai virtualią sąskaitą gaunančių gyventojų, prisiregistravusių vienoje ar kitoje elektroninėje platformoje, tačiau niekada tų sąskaitų nenaudojusių. Taisyklėse ir paaiškinimuose turėtų būti numatyta kuo daugiau praktinių situacijų, kurias kartu su mokesčių mokėtojais bandysime numatyti“, - sako V. Vildžiūnaitė, pažymėdama, kad termino „nukėlimas“ valstybės pajamoms įtakos neturės.

VMI ruošia naujas taisykles bei paaiškinimus, numatančius, ką žmogus turi pateikti informuodamas apie elektronines sąskaitas, ką daryti, jei sąskaitos visai nenaudojamos, jei informacija apie sąskaitų duomenis yra prarasta. Ši informacija bus parengta ir paskelbta viešai suderinus ją su visuomene ir kitomis institucijomis.

VMI atsiprašo mokesčių mokėtojų, kuriems kilo rūpesčių dėl praktinio minėtų Taisyklių taikymo bei planuoja kuo skubiau pateikti taisyklių korekcijas, aptarusi jas su virtualių, elektroninių sąskaitų naudotojais.

Valstybinė mokesčių inspekcija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode