Sprogimas

Prezidentė Seimui teikia Lietuvos banko valdybos pirmininko kandidatūrą

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir Lietuvos banko įstatymu, teikia Seimui Vitą Vasiliauską skirti Lietuvos banko valdybos pirmininku antrai penkerių metų kadencijai.
Teisininkas, finansų teisės ekspertas, socialinių mokslų daktaras ir buvęs finansų viceministras Vitas Vasiliauskas Lietuvos banko valdybos pirmininku tapo 2011 m. balandžio mėnesį. Per 5 jo vadovavimo metus šalies finansų sistemoje įvyko akivaizdžių pokyčių – užtikrintas kreditų įstaigos stabilumas ir patikimumas, pradėtos esminės reformos vartojimo kreditų ir kreditų unijų rinkoje, imtasi aktyvių veiksmų siekiant geresnės vartotojų teisių apsaugos bei didinant finansinių paslaugų prieinamumą ir kokybę. Žmonių pasitikėjimas Lietuvos banku per pastaruosius 6 metus išaugo 14 proc. ir šiuo metu siekia 62 procentus.
Lietuvos bankas taip pat aktyviai prisidėjo prie sklandaus euro įvedimo. Beveik 90 proc. gyventojų teigė, kad valiutos keitimas įvykdytas sklandžiai ir efektyviai, o daugiau kaip 90 proc. Lietuvos piliečių pripažino, kad buvo gerai informuoti apie euro įvedimą ir valiutos keitimą.
Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko kadencija baigiasi balandžio 15 dieną.


Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode