Parama dėkojame




Sprogimas

Kviečiame teikti nominacijas „Gyvybės apdovanojimams“

Jau trečią kartą vykstančių „Gyvybės apdovanojimų“, skirtų paminėti Pasaulinę gyvybę dieną, organizatoriai skelbia atrankos pradžią. Visi Lietuvos gyventojai kviečiami siūlyti iniciatyvas, organizacijas ar žmones, kurie, jų nuomone, pastaraisiais metais labiausiai prisidėjo prie gyvybės kultūros puoselėjimo. Anketų, kurias užpildyti galima puslapyje www.gyvybesapdovanojimai.ltorganizatoriai laukia iki balandžio 7 d.

„Gyvybės apdovanojimai“ –jau trečią kartą vykstanti iniciatyva, kurią 2014 m. pradėjo žurnalas „Ateitis“, internetinis portalas „Bernardinai.lt“ ir Marijos radijas. Idėja surengti tokius apdovanojimus kilo stebint vis aktyvesnį įvairių jėgų pasipriešinimą asmens ir gyvybės orumo idėjai, kuri dažnai supaprastinama į kelis jautrius ir visuomenę skaldančius klausimus (abortai, eutanazija ir pan.).

Apdovanojimais siekiama parodyti, kad gyvybės apsauga apima labai platų veiklų spektrą – rūpinimąsi silpnesniais mūsų visuomenės nariais, socialiai atsakingo verslo plėtrą, pagalbą suabejojusiems gyvenimo prasme ir kitus, kartais visai kasdieniškus, mūsų darbus. Organizatoriai mano, kad tokia plati Apdovanojimų puoselėjama gyvybės kultūros idėja ne skaldo, o vienija visuomenę ir kviečia pastebėti gražius darbus aplink mus darančius žmones, kurie gyvena ne tik dėl savęs, bet ir dėl kito.Tai galimybė kalbėti apie šviesius, pozityvius dalykus ir nuoširdžiai ištartiačiū tiems, kurie tyliai mūsų pasaulį daro gražesnį.

Nugalėtojus išrinks autoritetinga, iš organizatorių atstovų bei įvairių sričių specialistų sudaryta komisija, tarp kurių šiemet yra aktorė Dalia Michelevičiūtė, LRT radijo žurnalistas Simonas Bendžius, 2014 m. apdovanotas už gyvybės vertybių sklaidą viešojoje erdvėje, Ateitininkų federacijos vadovas, teisininkas doc. dr. Vaidotas Vaičaitis, „Marijos radijo‘ prezidentė Egidija Vaicekauskienė, Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ vadovė Aušra Stančikienė, 2015 m. apdovanota už dvasinę ir fizinę pagalbą silpnesniam, bei kiti.

Paskutinį balandžio sekmadienį nuo 1998 m. Lietuvoje minima Pasaulinė gyvybės diena, todėl būtent ji ir pasirinkta iškilmingai apdovanojimų ceremonijai. Šiemet ji įvyks balandžio 24 d. Lietuvos mokslų akademijos salėje. Renginio globėjas yra Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, rėmėjas – Europos Parlamento narys Algirdas Saudargas.

Gyventojai kviečiami siūlyti iniciatyvas, organizacijas ar žmones, kurie yra verti gyvybės puoselėtojo vardo,šioms nominacijoms:

  • Už palankios aplinkos gimdyvei ir vaikui kūrimą“,
  • Už šeimos stiprinimą“,
  • „Už dvasinę ir fizinę pagalbą silpnesniam“,
  • „Už pagalbą suabejojusiems gyvenimo prasmingumu“,
  • „Už jaunimo ugdymą atsakingam požiūriui į gyvybę“,
  • „Už profesinį pasiryžimą puoselėti gyvybės kultūrą“,
  • „Už gyvybei palankų verslą“,
  • „Už ilgametį indėlį gyvybės kultūros puoselėjimui“.

Elektroninę anketą iki balandžio 7 d. kviečiame pildyti internetiniame puslapyje www.gyvybesapdovanojimai.lt . Anketų, siunčiamų paštu (pridedama), laukiame iki balandžio 1 d. adresuTeatro g. 8-17A, Vilnius.

Organizatoriai sulaukti žmonių įsitraukimo ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio lietuvių. Vienas iš pagrindinių šių apdovanojimų tikslų yra sužinoti apie gražias iniciatyvas ar menkiausią žengtą žingsnį, kuris paskatino šalia esantį artimą žmogų ar visą bendruomenę dar labiau patikėti Gyvybės galia. Nesvarbu, kuriame pasaulio kampelyje bebūtumėte – laukiame Jūsų gražių ir įkvepiančių istorijų!

Su mumis galite susisiekti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.arba tel. nr. +370 644 85 319 (Marija), +370 684 16842 (Vytautas), +370 616 34013 (Reda Sopranaitė, „Ateities“ žurnalo redaktorė).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode