Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos laisvės gynimo 25-mečiui – nepriklausomoje Lietuvoje gimusių vaikų piešiniai

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, minėdamas Lietuvos laisvės gynimo 25-metį ir Laisvės gynėjų dieną, atidaro tris nacionalinio mokinių konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ dalyvių darbų parodas „Šaukėme laisvę“.
Nuo sausio 11 iki 17 d. viena nacionalinio mokinių konkurso dalyvių piešinių paroda bus eksponuojama Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmuose (Gedimino pr. 11).


Kita paroda nuo sausio 11 iki vasario 14 d. bus demonstruojama Vilniaus televizijos bokšte (Sausio 13-osios g. 10).
Trečioji paroda nuo sausio 12 iki vasario 14 d. bus rodoma Genocido aukų muziejuje (Aukų g. 2A).
Parodose bus galima pamatyti piešinius mokinių, kurie dalyvavo nacionaliniame konkurse 2014–2015 metais. Šiais darbais jaunoji Lietuvos karta perteikia savo požiūrį į 1991 m. sausio 13-osios įvykius, primena mums laisvės gynėjus, jų aukas ir begalinę meilę Tėvynei. Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmuose bus eksponuojama 40, o Vilniaus televizijos bokšte ir Genocido aukų muziejuje – kiek daugiau nei po 20 piešinių.
Nacionalinį mokinių konkursą „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ kasmet nuo 1999 m. organizuoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras. Ilgametis konkurso partneris – Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija.
Konkurso tikslas – skatinti jaunimą ugdytis kūrybinius gebėjimus ir pilietiškumą, puoselėti tautinius jausmus ir istorinę atmintį; siekti, kad darbų autoriai „atrastų“ Lietuvos istoriją per konkrečių asmenų – įvairių Lietuvos žmonių − skaudžius likimus ir gyvenimo istorijas. Vadovaudamiesi autentiškais istorinių įvykių liudininkų pasakojimais ir kitais istoriniais šaltiniais, mokiniai kuria rašinius, piešinius, dainas, filmus, instaliacijas ir kitų meninės išraiškos formų darbus.
Konkurse gali dalyvauti visi Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų 5–12 klasių mokiniai. Darbus vyriausiajai vertinimo komisijai galima teikti iki vasario 16 d.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode