Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija rado pažeidimų

Sausio 6 d. posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, jog Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pozingis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, kuomet nenusišalino nuo interesų konfliktą keliančio savivaldybės sprendimo projekto derinimo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad tarnautojas derino Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą klausimą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje. V. Pozingis yra minėtos asociacijos narys.

Esant tokiai valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens pareigų priešpriešai, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas suteikia viršenybę pareigai vengti interesų konflikto. Matydamas, jog turi derinti klausimą, susijusį su narystės ryšiais jį saistančia asociacija, V. Pozingis turėjo apie tai informuoti savo tiesioginį vadovą – Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių – ir nusišalinti nuo bet kokių tolimesnių su minėtu klausimu susijusių veiksmų.

Tyrimą Komisija atliko Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario ir Kontrolės komiteto pirmininko Zigmanto Jauniaus pranešimo pagrindu.

Komisija aiškinsis, ar Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) direktorius Algirdas Kunčinas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius prašo ištirti Seimo Antikorupcijos komisijos rašte minimas aplinkybes. Jame nurodoma, kad VDAI interneto tinklapyje galimai reklamuojama UAB „Žinių era“ rengta mokama konferencija „Asmens duomenų apsauga 2015: kibernetinis saugumas, ypatingų ir kitų asmens duomenų tvarkymas bei apsauga“, kurioje darbo metu pranešimus skaitė VDAI direktorius ir kiti šios įstaigos darbuotojai. Taip pat atkreipiamas dėmesys, jog UAB „Žinių era“ reklaminiuose pranešimuose apie konferenciją panaudojo VDAI ženklą. Manoma, kad A. Kunčinas darbo metu galimai teikė paslaugas privačiai bendrovei, kuri iš to gavo pajamų – norintys pasiklausyti konferencijos pranešimų už tai turėjo susimokėti.

Komisija taip pat aiškinsis, ar septynių Lietuvos savivaldybių valdomos UAB „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras“ direktorius Algirdas Reipas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, įpareigojančių vengti interesų konflikto, o šiam iškilus nusišalinti bei draudžiančių naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atsiųstame pranešime nurodo, jog A. Reipas 2014-2015 m. pasirašė įsakymus dėl priedų, vienkartinių išmokų bei atostogų skyrimo savo sūnui.

VTEK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode