Parama dėkojame




Sprogimas

Alpėse žuvo du lietuviai, patvirtino Lietuvos alpinizmo asociacijos vadovas

Prancūzijos Alpių kalnuose žuvo du lietuviai alpinistai, vienas jų - Lietuvos alpinizmo asociacijos narys, BNS sekmadienį patvirtino asociacijos vadovas Saulius Damulevičius.

„Du lietuviai alpinistai žuvę, vienas yra mūsų asociacijos narys, kuris yra labai patyręs alpinistas. Mums tai skaudi netektis“, - BNS sekmadienį sakė S.Damulevičius, kuris sekmadienį susisiekė su Prancūzijos atstovais. Prancūzijos žiniasklaida pranešė, jog žuvusieji lietuviai - vyras ir moteris.

Jis teigė sekmadienį susisiekęs su vieno iš žuvusiųjų artimaisiais, tačiau, jų prašymu, alpinisto tapatybės atskleisti negalįs.

Vienas iš trijų likusių gyvų per nelaimę lietuvių šiuo metu, anot S.Damulevičiaus, apklausiamas Prancūzijos žandarmerijoje, kuri aiškinasi įvykio aplinkybes. Pasak jo, išgyvenęs asmuo taip pat yra Lietuvos alpinizmo asociacijos narys.

„Tas žmogus yra ištiktas šoko“, - sakė S.Damulevičius.

„Mūsų žiniomis, atskilo ledo gabalas. Toliau dar aiškinamės, kas ir kaip įvyko. Asociacija tiria visus tokius įvykius ir stengiasi paviešinti informaciją“, - sakė Alpinizmo asociacijos vadovas.

Ši asociacija vienija apie 150 narių. S.Damulevičius pasakojo, kad lietuviai kopti į Alpes vyksta tiek vasarą, tiek žiemą, tačiau pastaruoju sezonu tai daryti kur kas pavojingiau.

„Žiemą Alpėmis kopia tik labai patyrę alpinistai“, - sakė jis.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Caseneuve'as (Bernaras Kazenevas) išplatintame pranešime ragino žmones saugotis. Pasak jo, sniego lavinų rizika regione artimiausiomis valandomis yra didelė. Lietuvos užsienio reikalų ministerija atkreipia dėmesį, kad minimuose žiemos kurortuose atostogaujantys Lietuvos piliečiai išliktų budrūs ir laikytųsi atitinkamų Prancūzijos tarnybų ir kurortų administracijų rekomendacijų.

Naujienų portalas franceinfo.fr sekmadienį rašo, kad per sniego griūtį žuvo lietuviai vyras ir moteris, o dar vienas kartu buvęs lietuvis - išgelbėtas. Nelaimė nutiko maždaug 10 kilometrų nuo Šamoni alpinizmo centro Prancūzijoje.

Gelbėtojai sakė, kad lavina nuslinko apie 3 200 metrų aukštyje virš Aržantjero kaimelio apie 12 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku.

BNS​

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode