Sprogimas

Pabradės vaikų globos namų vaikai nuo šiol gyvens bendruomenėje

Šiandien užrakintos pertvarkomų Pabradės vaikų globos namų durys, taip tęsiant institucinės globos pertvarką, kuria siekiama žingsnis po žingsnio pereiti nuo institucinės globos prie bendruomenėje teikiamų paslaugų. Įvertinus visų vaikų individualius poreikius, po įstaigos pertvarkos vaikai gyvens po 4-7 butuose ir namuose Pabradėje ir Švenčionyse su visa reikiama suaugusiųjų priežiūra.

„Gyvendami bendruomenėje vaikai daug geriau įsilies į visuomenę bei galės išmokti daugiau savarankiškumo, o tai padės geriau pasiruošti ateičiai, nei kad gyvenant institucijoje. Toks ir yra pagrindinis mūsų tikslas – kad vaikai gyventų šeimoje arba kuo šeimai artimesnėje aplinkoje“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė.

Vaikams ir toliau bus užtikrintas psichologo, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo paslaugų teikimas, tik vaikai gyvens artimoje šeimai aplinkoje ir bendruomenėje, sudarant jiems sąlygas geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui.

Visiems vaikams bus sudaryta galimybė lankyti tą pačią ugdymo įstaigą, kurią lankė iki pertvarkos, broliai ir seserys toliau gyvens kartu.

Ministrė A. Pabedinskienė šiandien kartu su vaikais iškilmingai užrakino globos namų duris ir pakabino vaikų pieštą plakatą, skelbiantį apie pokyčius. Vėliau apžiūrėti vieni iš naujųjų namų, kuriuose nuo šio gyvens dalis vaikų.

Pertvarkomuose Pabradės vaikų globos namuose ilgalaikę (trumpalaikę) socialinę globą gauna 24 vaikai.

Tai – antri šiemet pertvarkomi valstybiniai vaikų globos namai. Primename, rugpjūčio 31 d. uždaryti Marijampolės vaikų globos namai „Putinas“. 19 čia gyvenusių vaikų įsikūrė dviejuose bendruomeniniuose globos namuose ir vienuose grupinio gyvenimo namuose vaikams su negalia Marijampolėje.

Iš viso iki 2020 metų planuojama pertvarkyti 27 globos įstaigas, institucinę globą pakeitus įvairaus tipo kokybiškomis bendruomeninėmis paslaugomis.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode