Sprogimas

Nuo naujųjų metų bus draudžiama masalui naudoti gyvas žuveles

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas primena žvejams mėgėjams, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant gyvas žuveles. Prasidėjus lydekų nerštui, nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama gaudyti šias plėšrūnes. Taip pat nederėtų pamiršti, kad vienas žvejys gali naudoti nedaugiau, kaip keturis žvejybos įrankius.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu numato baudą iki 289 eurų ir įrankių bei priemonių konfiskavimą. Be to neteisėtai sugautos žuvys gali kainuoti brangiai. Skaičiuojama gamtai padaryta žala, tad už vieną neteisėtai sugautą lydekaitę tektų pakloti dar beveik 160 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas galima gaudyti ne mažesnes, kaip 45 cm. ir vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 3 lydekas.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai rengs reidus ir tikrins vandens telkinius.

Pernai vykdydami akcija „Lydeka“ Šiaulių regiono aplinkosaugininkai surengė daugiau kaip 50 reidų ir išaiškino 87 pažeidėjus. 22 atvejais buvo padaryti grubus aplinkosauginiai pažeidimai, kuomet buvo žvejojamos ir gaudomos lydekos. Akcijos metu konfiskuoti 7 bučiukai, 3 tinklai, 3 žeberklai, 2 ledo grąžtai, 2 bidkelnės, 13 meškerių ir per 60 skritulių ir šakotinių. Paskaičiuota gamtai padarytos žalos už daugiau kaip 2000 eurų ir paskirta baudų už beveik 5000 eurų.

Pastebėję aplinkosauginius pažeidimus gyventojai ir žvejai turėtų nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode