Sprogimas

Privataus verslo investicija į policijos pastatus sostinėje – beveik 56 mln. eurų

 Istorinis momentas nepriklausomos Lietuvos policijoje – šiandien pasirašyta sutartis, pagal kurią privatus verslas – UAB „MG Valda“ dukterinė įmonė „Pilies projektai“ – investuoja į policijos infrastruktūrą ir 18 metų laikotarpiui tampa partneriu. Tai pirmas policijos istorijoje viešojo ir privataus verslo partnerystės projektas. Pagal šį projektą planuojama pastatyti naują Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato (toliau – VPK) areštinę ir sostinės 1-ąjį policijos komisariatą. Jie bus pastatyti per 3 metus, o 15 metų policija tęs partnerystę su privačiu investuotoju ir išsipirks šiuos pastatus. Projekto suma – beveik 56 mln. eurų.

          „Dėkoju visiems, kurie įdėjo daug pastangų, atliko daug darbo, kad projektas išvystų dienos šviesą. Suprantame, kad dar reikės įdėti labai daug darbo ir pastangų, kad būtų įgyvendinti visi šio projekto tikslai, bet pasižadame, kad būsime pareigingi ir atsakingi partneriai šioje partnerystėje“ – po sutarties pasirašymo sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Jis pabrėžė, kad policija siekia turėti naujas ir modernias įstaigas, kuriose būtų teikiamos kokybiškos paslaugos, todėl šis projektas labai svarbus ne tik policijai, bet ir policijoje besilankantiems žmonėms.

           Privataus subjekto atranka vyko nuo 2013 m. sausio, kurioje dalyvavo 3 Lietuvos investuotojai, tačiau galutinius pasiūlymus pateikė du dalyviai.

          Nauja 7,728 tūkst. kv. m. 100 vietų areštinė, kartu su kriminalistų bloku, bus pastatyta šalia dabartinio Vilniaus apskr. VPK pastato, esančio (Birželio 23-osios g. 10), kurioje dirbs apie 300 darbuotojų.

           Naujas 3,940 tūkst. kv. m. sostinės 1-asis policijos komisariatas išdygs Antakalnyje (Vileišio g. 20C), šalia Bendrojo pagalbos centro pastato, kuriame dirbs apie 200 darbuotojų.        

Ramūnas MATONIS

Komunikacijos skyriaus viršininkas, Policijos departamentas prie VRM

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode