Parama dėkojame




Sprogimas

Laisvalaikio užsiėmimuose reikalaujamas mažesnis plotas, galima lankytis po penkis

SAM nuotr.Laisvalaikio užsiėmimams lauke nuo pirmadienio bus reikalaujama mažesnio ploto vienam lankytojui, bus galima juose dalyvauti grupėmis po penkis.

Sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu, nuo šiol būtina užtikrinti, kad vienam lankytojui būtų skirtas ne mažesnis kaip penkių kvadratinių metrų paslaugos teikimo vietos plotas ir ne mažesnis nei dviejų metrų atstumas tarp asmenų ar grupių.

Anksčiau vienam žmogui buvo reikalaujamas dešimties kvadratinių metrų atstumas.

Taip pat laisvalaikio užsiėmimo vietose bus galima lankytis ne didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis, išskyrus šeimas. 

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, jog atviroje erdvėje, kurioje vyksta laisvalaikio užsiėmimai, turi būti ribojami lankytojų srautai. Taip pat įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai. 

Laisvalaikio užsiėmimų vietose turi būti užtikrinta, kad lankytojai naudotų tik individualias asmenines sporto priemones ir drabužius. Dažnai liečiami įrenginių paviršiai privalo būtų valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo.

Taip pat būtina užtikrinti, kad lankytojai naudotų tik individualias asmenines apsaugos priemones ir specialius drabužius. Jei naudojama bendra įranga, po kiekvieno panaudojimo ji turi būti valoma ir dezinfekuojama.

Vilnius, gegužės 14 d. (BNS).

Sveikatos apsaugos ministerijos nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode