Sprogimas

Taisyklės paplūdimyje: be kaukės – tik maudantis

anyksta.lt nuotr.Šalies paplūdimiuose gyventojai turi dėvėti kaukes, išskyrus atvejus, kai maudosi ar valgo bei geria lauko kavinėse.

 

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį paskelbė taisykles, kaip saugiai leisti laiką paplūdimiuose, prie vandens telkinių.

Šiuo metu kaukės privalomos visose viešose vietose, išskyrus užmiestį, jei šalia nėra žmonių. Reikalavimas dėvėti kaukes lieka galioti ir paplūdimiuose.

„Paplūdimiuose lankytis gali tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai, išskyrus valgant ir geriant viešojo maitinimo organizavimo vietose bei maudantis vandens telkiniuose ar užsiimant vandens sportu ir pramogomis“, – skelbia ministerija.

Paplūdimiuose nerekomenduojama lankytis rizikos grupei priklausantiems žmonėms – vyresniems nei 60 metų amžiaus bei sergantiems lėtinėmis ligomis.

Jeigu rizikos grupės žmonės lankosi paplūdimiuose, rekomenduojama laikytis ne mažiau kaip dviejų metrų atstumo nuo aplinkinių.

Prie įėjimo į tualetus, persirengimo paviljonus, kabinas gerai matomoje vietoje turi būti pakabintos rankų dezinfekcijai skirtos priemonės.

Į paplūdimius raginama atvykti ne didesnėmis nei dviejų žmonių grupelėmis, išskyrus šeimas. Išlieka rekomendacijos tarp žmonių ar grupių laikytis ne mažesnio nei dviejų metrų atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto.

Mažuose, pramoginiuose, sportiniuose, asmeniniuose, tradiciniuose laivuose ir kitose plūduriuojančiuose įrenginiuose turi būti ribojamas lankytojų srautas taip, kad tarp žmonių ar grupių būtų užtikrinamas ne mažesnis nei metro atstumas.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, gegužės 8 d. (BNS).

Anyksta.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode