Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuva Ispanijai dovanoja šalyje gamintų asmens apsaugų priemonių

Pirmadienį į Ispanija iškeliavo Lietuvoje gamintos kovai su koronavirusu būtinos apsaugos priemonės, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ispanijai skirtą humanitarinį krovinį, anot ministerijos, sudaro apsaugos priemonės, įgytos už maždaug 40 tūkst. eurų iš Kretingoje veikiančios plastiko gaminius gaminančios įmonės „Terekas“, bei šios įmonės ispanams dovanojamas Lietuvoje gaminamas dezinfekcinis skystis. 

„Sekame Ispanijos pastangas kovoti su pandemija. Turime padėti vieni kitiems, kiek tik galime, ir kartu susidoroti su virusu. Kovojant už gyvybes solidarumas turi būti reiškiamas ne vien  žodžiais”, – pranešime žiniasklaidai cituojamas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jis laiške Ispanijai padėkojo už tai, kad ji išlieka tvirta Lietuvos partnere ir sąjungininke, nepaisant jokių kliūčių ir iššūkių. Anot ministro, Lietuva labai vertina Ispanijos indėlį į regiono saugumo užtikrinimą.

Šį mėnesį Ispanija su britų karinėmis oro pajėgomis septintą kartą pradeda vykdyti dar vieną NATO oro policijos Baltijos šalių misiją Šiauliuose.

Lietuvos skiriamą humanitarinę paramą į Ispaniją skraidina būtent Ispanijos misijos karinis lėktuvas.

Lietuvos Vyriausybė balandžio pradžioje nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusioms Italijai ir Ispanijai nutarė skirti medicinos priemonių už 100 tūkst. eurų.

Ispanija yra viena iš skaudžiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių, kurioje užfiksuota per 23,5 tūkst. mirčių.

Vilnius, balandžio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode