Sprogimas

Koronavirusas Lietuvoje: svarbiausios penktadienio naujienos

BNS pateikia svarbiausių pastarosios paros naujienų apie koronaviruso situaciją Lietuvoje apžvalgą:

Viruso plitimas. Lietuvoje nustačius dar 44 koronaviruso atvejus, bendras skaičius pasiekė 999. Penktadienį pasveikusiųjų padaugėjo beveik pusšimčiu – nuo aštuonių iki 54, o mirusių – nuo 17 iki 22. Teigiama, jog statistikos šuolis atsirado, nes informaciją vėlavo perduoti gydymo įstaigos. Ligoninėse gydoma 130 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, 14 pacientų yra reanimacijoje, iš jų devyniems reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija. Pagal mirčių statistiką Lietuva beveik susilygino Estija, kur mirė 24 žmonės, Latvijoje kol kas registruoti vos du mirties atvejai.

Situacija Klaipėdos ligoninėje. Prokuratūra paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu pareiškė, jog atsakomybė dėl ligoninės tenka jos steigėjai savivaldybei. Ši žada pasirūpinti, jog trūkumai ligoninėje būtų pašalinti.

Karantino režimas. Nuo penktadienio viešoje vietoje privaloma dėvėti kaukes, o 20 valandą ilgajam Velykų savaitgaliui užsidaro Lietuvos miestai ir miesteliai: įvažiuoti į juos bus galima tik gyventojams ar vykstantiems dėl rimtos priežasties. Dėl išaugusio atvykstančiųjų srauto sunerimusi Palanga ribojimus įvedė anksčiau – nuo 14 valandos. Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, jog ilgasis savaitgalis gali būti lūžio taškas po kurio bus galima galvoti apie „sugrįžimą į šiek tiek lengvesnį, paprastesnį, mažiau suvaržymų turintį gyvenimą“.

Pasekmės verslui. Ekspertai sako, kad dėl karantino Lietuvoje kas dieną netenkama apie 2 tūkst. darbo vietų. Lietuvos oro uostus valdančios bendrovės teigimu, nuosmukis yra vienas didžiausių aviacijos istorijoje, kovo mėnesį aptarnauta 56 proc. mažiau keleivių nei pernai. Tuo tarpu pradeda veikti valstybės paramos verslui priemonė dėl lengvatinių paskolų smulkioms ir vidutinėms įmonėms, o Vyriausybė ruošiasi skubos tvarka įsigyti informavimo paslaugų iš reklamos netekusios žiniasklaidos, bet priežiūros institucijos įspėja laikytis numatytų procedūrų.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu: Kelių policija skelbia, jog per praėjusią savaitę šalies keliuose nežuvo nė vienas žmogus. Aplinkos apsaugos departamento vadovui Vaidui Laukiui šią savaitę sutikus eiti žemesnes pareigas, bus ieškoma naujo įstaigos direktoriaus.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Vilnius, balandžio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode