Sprogimas

Prezidentas prašo paklusti švenčių ribojimams: taip greičiau bus grįžta į normalų ritmą

Prezidentas Gitanas Nausėda prašo paklusti Vyriausybės įvestiems ribojimams dėl Velykų savaitgalio: taip greičiau bus galima grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.

„Mano kvietimas visiems Lietuvos žmonėms – suprasti šito sprendimo svarbą, kad kuo greičiau mes susitvarkysime su pandemija, tuo greičiau mes galėsime grįžti prie normalaus gyvenimo ritmo“, – trečiadienį Prezidentūros paskelbtame įraše sako G. Nausėda.

Taip pat jis sakė manantis, kad Vyriausybės draudimas vykti į kitus miestus turi būti vienkartinis, skirtas Velykų šventėms.

„Mano giliu įsitikinimu, jos (priemonės – BNS) turi būti vienkartinės, jos turi būti tam, kad mes nesukeltume gaisro lygioje vietoje, neturėtume naujų atvejų protrūkio“, – pažymėjo prezidentas.

Vyriausybė trečiadienį uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus. Ribojimas bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto.

Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena.

Premjeras Saulius Skvernelis po Vyriausybės posėdžio sakė, kad savaitgalį bus vykdoma „ne išvykstančių, o atvykstančių gyventojų kontrolė“, taigi iš miestų žmonės bus išleidžiami, tačiau į kitus miestus jie patekti negalės. 

Anot jo, policija ir kiti pareigūnai nevykdys visuotinės kontrolės keliuose, o tą darys pasirinktinai, bus pasitelkiamos ir stebėjimo kameros ar kitos techninės priemonės, leidžiančios fiksuoti ir įvažiuojančių automobilių numerius.

Vidaus reikalų ministerija patikino, kad kontrolę vykdys apie 3 tūkst. pareigūnų, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė.

Autoriai: Ignas Jačauskas, Milena Andrukaitytė

Vilnius, balandžio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode