Sprogimas

Apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų laureatai

Pirmadienį Lietuvos Respublikos Seime, Kovo 11-osios Akto salėje, apdovanoti mokiniai, tapę laimėtojais įvairiose tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose. Jiems padėkos raštus ir atminimo dovanas įteikė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo Gabijos gimnazijos mokiniai Elvinas Ribinskas (IV d kl.) ir Dovydas Samulionis (I b kl.) bei mokytojos Elena Kryževičienė, Virginija Dambrauskaitė, Laimutė Sakalauskienė ir Audronė Jonaitienė. E. Ribinskas 2015 m. pelnė du tarptautinius apdovanojimus: 13-ojoje Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje Austrijoje iškovojo komandinį sidabro medalį, o iš Tarptautinės fizikos olimpiados, vykusios Indijoje, grįžo su pagyrimo raštu. D. Samulionis praėjusią savaitę iš Pietų Korėjoje vykusios Tarptautinės jaunių gamtos mokslų olimpiados parsivežė bronzos medalį.

Į iškilmingą renginį taip pat buvo pakviesta Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos trečiokė Giedrė Žulpaitė, Tarptautinės jaunių gamtos mokslų olimpiados, vykusios Argentinoje, dalyvė, ir jos mokytojos: biologijos mokytoja

ekspertė Eugenija Janina Žemgulienė, fizikos mokytoja metodininkė Vitalija Plonienė ir chemijos mokytoja metodininkė Justina Gulbinienė.

„Didžiausias Lietuvos turtas yra žmogus. Jūs esate tie, kurie jau šiandien kuria mūsų Lietuvą, garsina jos vardą pasaulyje, bet negalime pamiršti ir mokytojų nuopelno – juk jie įdeda nemažai pastangų, kad atrastų gabų mokinį, jį sudomintų savo mokomu dalyku, todėl laimėjimai tarptautinėse olimpiadose yra mokinio ir mokytojo tarpusavio supratimo ir bendro darbo rezultatas“, – sveikindama mokinius ir jų mokytojus sakė švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

2015 metais 91 Lietuvos mokinys dalyvavo 19 tarptautinių renginių, kuriuose iškovojo 1 aukso medalį, 7 sidabro ir 20 bronzos medalių – iš viso 28 asmeninius medalius. Taip pat – 5 pagyrimo raštus, 6 specialiuosius prizus, 1 pirmąją ir 1 trečiąją vietas. Lietuvos atstovams skirta po vieną komandinį aukso ir sidabro medalius.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode