Sprogimas

R. Karbauskis: kuo daugiau dabar išleisime pinigų, tuo mažesnę krizę turėsime

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad valdžios institucijos ir verslas turi išlaidomis skatinti vartojimą, kad sumažintų ekonomikos nuosmukį dėl karantino.

„Dabar nei Seimas, nei verslas neturi taupyti. Kuo daugiau mes dabar išleisime pinigų, tuo mažesnę krizę turėsime“, – antradienį žurnalistams prie Seimo sakė R. Karbauskis.

„Svarbiausias dalykas – kad vartojimas nesumažėtų. Konservatoriai 2008–2009 metais padarė šitą klaidą. Jeigu mes ją padarysime dar sykį, tikrai turėsime sunkias pasekmes“, – pridūrė jis.

Taip „valstiečių“ seniūnas reagavo į Seimo opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio pirmadienį per Seimo valdybą pateiktą pasiūlymą atsisakyti reprezentacinių ir parlamentinei veiklai skirtų išlaidų bei repliką, kad dėl krizės gali tekti mažinti ir Seimo narių algas.

Kovo 16 dieną Vyriausybei paskelbus visuotinį karantiną, uždarytos kavinės, barai, sporto klubai, grožio salonai, muziejai, teatrai, atšaukti visi renginiai, sporto varžybos. Apie smarkiai kritusias pajamas dėl atsiimamos reklamos pranešė žiniasklaidos priemonių vadovai. Uždarius valstybių sienas, darbo nebeturi ir turizmo, pervežimo verslai.

Autorė Jūratė Skėrytė

Vilnius, kovo 31 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode