Parama dėkojame




Sprogimas

Vengiant viruso plitimo, prekybos centruose rekomenduojama reguliuoti žmonių srautus

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso (COVID-19) plitimui, žmonėms rekomenduojama naudotis apsipirkimo internetu galimybe, jos nesant – jokiu būdu nesigrūsti eilėse, išlaikyti atstumą nuo kitų žmonių, laikytis rankų higienos, čiaudėjimo, kosėjimo etiketo. Savo ruožtu, prekybininkai turėtų pasirūpinti ne tik klientų, bet ir darbuotojų higiena.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, visose šalies parduotuvėse ir prekybos centruose rekomenduojama riboti klientų srautus, išvengiant jų grūsčių. Tarp eilėse stovinčių pirkėjų turėtų būti išlaikomas ne mažesnis nei vieno metro atstumas.

Tuo metu, parduotuvių darbuotojams turėtų būti sudaryta galimybė ne rečiau nei kas dvi valandas, o esant poreikiui – ir dažniau, plauti rankas po šiltu tekančiu vandeniu skystu muilu ar dezinfekuoti jas naudojant tam skirtas priemones.

Taip pat didelis dėmesys turėtų būti skiriamas ir dažniausiai liečiamų paviršių (durų rankenų, turėklų, krepšelių, vežimėlių rankenų) valymui ne tik drėgnu būdu, bet ir naudojant specialias dezinfekcines medžiagas. Tam rekomenduojama naudoti 0,1 natrio hipochlorito tirpalą.

Be to, prekybininkai turėtų pasirūpinti ir tinkamu klientų informavimu. Dar prieš patenkant į patalpas žmonės turėtų matyti informaciją apie rankų higienos reikalavimus, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad žmonės, grįžę iš naujojo koronaviruso infekcijos paveiktų teritorijų, 14 dienų privalo izoliuotis namuose (saviizoliuotis) ir jokiu būdu nesilankyti jokiose viešose vietose, kur galėtų užkrėsti aplinkinius.

SAM 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode