Sprogimas

Jungtiniuose Arabų Emyratuose atidaryta Lietuvos ambasada, siekiant skatinti verslo ryšius

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sekmadienį atidarė naują Lietuvos ambasadą Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Lietuvos ambasada Abu Dabyje – pirmoji Lietuvos diplomatinė atstovybė Persijos įlankos šalyse.

Ministras L. Linkevičius BNS sakė, kad diplomatinės misijos atidarymas turėtų suaktyvinti tiek ekonominius, tiek politinius ryšius.

„Jau šiek tiek esame įžengę į JAE su mūsų žemės ūkio produktais. Tačiau JAE domina ne tik tradiciniai verslai, bet ir mūsų startuolių, atsinaujinančios energetikos ir kitos technologijos. Tikiu, kad JAE taps vartais į kitas Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos rinkas“, – po renginio sakė ministras.

Šiuo metu abiejų šalių vyriausybės derina sutartį dėl abipusių investicijų skatinimo ir apsaugos

Vizito metu L. Linkevičius Abu Dabyje taip pat susitiko su kolega JAE užsienio reikalų ministru Šeichu Abdullah Bin Zayedu Al Nahyanu.

Susitikimo metu didžiausias dėmesys skirtas regioninio saugumo ir kovos su terorizmu klausimams ir padėčiai Artimuosiuose Rytuose aptarti, informavo ministerija.

Ambasadoriumi JAE paskirtas diplomatas Edminas Bagdonas. Skiriamuosius raštus JAE viceprezidentui, ministrui pirmininkui, šeichui Mohammedui bin Rashidui Al Maktoumui jis įteikė pernai rugsėjo 1 dieną.

Steigti Lietuvos diplomatinę atstovybę Jungtiniuose Arabų Emyratuose Vyriausybė nusprendė 2018 metų pabaigoje.

Lietuva ir JAE diplomatinius santykius užmezgė 1992 metų spalio mėnesį.

Jungtiniai Arabų Emyratai yra antra pagal dydį Persijos įlankos ekonomika po Saudo Arabijos.

Pietvakarių Azijoje įsikūrusi valstybė žinoma dėl gausių naftos išteklių, pagal bendrąjį vidaus produktą vienam gyventojui Jungtiniai Arabų Emyratai yra viena iš turtingiausių pasaulio šalių.

Vilnius, kovo 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode