Sprogimas

Iš Pasaulio čempionato grįžo su apdovanojimais

Lapkričio paskutinį savaitgalį Dubline (Airija) vyko Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionatas, kuriame dalyvavo 36 šalys. Tarp jų buvo ir Lietuvos komanda, kurios sudėtyje rungėsi ir pikeliškis Rimantas Inta.

 

Kovėsi užtikrintai

Visą Lietuvos komandą sudarė 17 LSKF narių delegacija: Rimantas Inta, Lukas Skikas, Justas Optas, Julius Optas, Mantas Rudys, Andrius Kubilius, Remigijus Šedys, Gintaras Žilinskas, Tomas Miežlaiškis, Valdas Vaicekauskas, Valdas Jankauskas, Arūnas Savičius, Jonas Grinas, Gabija Gintauskaitė, LSKF Tarptautinės kategorijos teisėjas Rolandas Kubilius bei komandos vadovas Algirdas Navickas ir komandos treneris Antanas Gricius.

Pirmasis Pasaulio čempionate, mėgėjų grupėje, startavo R. Inta, svorio kat. iki 78 kg. 24 kg svarsčius išstūmė 101 k. ir išrovė 160 k. taip užimdamas IV vietą. Dalyvaudamas ilgo ciklo rungtyje su 24 kg svarsčiais, Rimantas juos iškėlė 58 k. ir užėmė III vietą.

Lietuviai taip pat nusprendė dalyvauti jaunimo, suaugusiųjų ir veteranų estefetės rungtyse. Jaunimo estafetėje dalyvavo L. Skikas, R. Inta ir broliai Optai. Nors nepilnos sudėties, bet per 15 min. pasikeisdmi kas 3 min. keldami 24 kg svarsčius juos išstūmė 105 k. ir užėmė II vietą.

Pagelbėjo bendruomenė

     Kad R. Inta galėtų dalyvauti pasaulio čempionate, jam daug padėjo Pikelių kaimo bendruomenė. Pasak Pikelių seniūnaitės Vilijos Priedininkienės, sužinojusi, jog R. Intai reikia nemažos sumos, norint dalyvauti Pasaulio svarsčio kilnojimo čempionate, kreipėsi į kaimo žmones, ragindama padėti jaunajam sportininkui: „Prisidėjo „Carito“ atstovės, visa kaimo bendruomenė, tad surinkome beveik visą reikalingą sumą ir išleidome Rimantą į čempionatą, o dabar džiaugiamės jo pasiektais rezultatais.“

Rezultatais patenkintas

     R. Inta, „Būdo žemaičių“ paklaustas, kaip jis vertina savo pasirodymą čempionate, sakė, jog galėję būti geriau, tačiau yra, kaip yra: „Galėjau pasirodyti geriau, tačiau ir pasiektais rezultatais esu patenkintas, džiaugiuosi užimtomis vietomis. Vis tik du medalius laimėjau, o tai jau gerai. Noriu padėkoti Pikelių kaimo bendruomenei ir visiems, kurie padėjo man nuvykti į čempionatą ir pasiekti gerų rezultatų.“

     Pasak jaunojo sportininko, gruodžio 19 d. vyks Lietuvos čempionų taurės varžybose, kuriose bus išaiškintas galingiausias svarsčio kilnotojas. „Šiose varžybose man svarbiausia ne pergalė, o savęs tobulinimas“, – sakė R. Inta.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode