Parama dėkojame




Keleivis iš Vilniaus oro uosto dėl įtariamo viruso atvežtas į ligoninę – SAM atstovė

Iš Jungtinių Amerikos Valstijų per Varšuvą į Vilniaus oro uostą atskridęs keleivis su įtariama infekcine liga atvežtas į Santaros klinikų Infekcinių ligų centrą.

„Keleivis yra infekcinėje ligoninėje. Medikai patikrins simptomus, gal paims mėginį ir spręs, ar jį hospitalizuoti, ar paleisti. Keleivių sveikata patikrinta, beveik visi jie jau yra paleisti“, – BNS ketvirtadienį sakė Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė BNS anksčiau tvirtino, kad pagal tai, iš kur vyras keliavo ir pagal pirminius simptomus, atvejis nėra siejamas su Kinijoje ir už jos ribų išplitusiu koronavirusu.

Anot jos, keleivis dar iš Varšuvos dėl negalavimų pats susisiekė su privačia klinika, šios atstovai perdavė informaciją NVSC.

Prieš mėnesį Kinijos mieste Uhane kilęs naujo koronaviruso protrūkis Kinijoje iki ketvirtadienio jau pareikalavo 563 aukų, oficialus užsikrėtusiųjų skaičius artėja prie 30 tūkstančių. Virusas registruojamas ir kitose Azijos, Europos šalyse, JAV.

Baiminantis galimo protrūkio, Lietuvos institucijos ėmėsi papildomų atsargumo priemonių, trijuose oro uostuose bei Klaipėdos jūrų uoste budi NVSC pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ekspertai pabrėžia, kad mirtingumas nuo naujojo viruso 2019-nCoV yra apie 2 proc. – daug mažesnis nei nuo SARS, kuris prieš 17 metų pražudydavo maždaug 10 proc. juo užsikrėtusių žmonių.

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, vasario 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode