Sprogimas

Prokuratūra imasi į Lietuvą grąžintos N. Venckienės bylos

Prokurorai ketvirtadienį imasi iš Jungtinių Valstijų į Lietuvą pargabentos buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės bylos.

„Šiandien bus atliekami proceso veiksmai ir bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės skyrimo“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Konkrečių proceso veiksmų ji neįvardijo. 

N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė BNS ketvirtadienį sakė, kad prokurorai planavo įtariamosios apklausą.

Prokuratūra ketina pateikti įtarimus N. Venckienei dėl keturių įtariamų nusikaltimų – sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei, smūgio policijos pareigūnui, teismo sprendimo nevykdymo ir trukdymo antstoliui.

Dėl Lietuvos ir JAV teisinių sistemų skirtumų N. Venckienė panaikinti kaltinimai dėl tvirkinimo ir neteisėto informacijos rinkimo.

Generalinės prokuratūros prokuroras Tomas Krušna žurnalistams trečiadienį teigė, kad ikiteisminis tyrimas eina į pabaigą.

Iš Varšuvos – automobiliu

N. Venckienė į Lietuvą buvo pargabenta trečiadienio vakarą.

Policijos atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad iš Čikagos įtariamąją skraidinęs lėktuvas apie 14.00 val. (15.00 val. Lietuvos laiku) nusileido Varšuvos oro uoste.

Iš ten ji išvežta Lietuvos policijos automobiliu. N. Venckienė Lietuvos sieną kirto apie 20 val., o dar po maždaug dviejų valandų buvo atgabenta į Kauno tardymo izoliatorių.

N. Venckienė Čikagos kalėjime buvo laikoma nuo 2018 metų pradžios.

Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N. Venckienė teigia, kad teisėsaugos kaltinimai jai yra politiškai motyvuoti.

Autorius: Saulius Jakučionis

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode