Sprogimas

Lietuvių, lenkų ir ukrainiečių brigados kariai dalyvauja pratybose Gruzijoje

 

Kijevas, liepos 31 d. („Interfax“-BNS). Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos pajėgų bendros brigados karininkai dalyvauja Gruzijoje praeitą savaitę prasidėjusiose tarptautinėse karinėse pratybose „Agile Spirit 2019“, pranešė ukrainiečių ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnyba.

Šios didelio masto Gruzijos, NATO ir Aljanso partnerių pratybos prasidėjo liepos 27-ąją ir truks iki rugpjūčio 10-osios.

„Daugiau kaip 3 tūkst. kariškių iš NATO šalių ir Aljanso partnerių dalyvauja „Agile Spirit 2019“; tai Gruzija, JAV, Didžioji Britanija, Ukraina, Bulgarija, Graikija, Belgija, Lenkija, Latvija, Lietuva, Rumunija, Juodkalnija, Norvegija ir Turkija“, – sakoma antradienį Generalinio štabo oficialioje svetainėje paskelbtame pranešime.

Jame nurodoma, kad pratybose dalyvauja 23 Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados kariškiai.

Pratybos, apimančios vadovavimo ir lauko fazes, vyksta Senakio oro pajėgų bazėje, Achalcichės rajone esančiame Orfolo kariniame poligone ir netoli Tbilisio esančioje Vazianio karinėje bazėje. Pratybų tikslas – bendro darbo derinimas, dalinių veikimo planuojant ir vykdant bendras operacijas tarptautinėje terpėje tobulinimas.

„Pratybų tikslas yra stiprinti Gruzijos gynybos pajėgų gynybinius pajėgumus, didinti suderinamumą su NATO ir Aljanso partnerių pajėgų kariniais daliniais, sukurti ir plėtoti galimybes tarptautinei, regioninei ir vieningai partnerystei, taip pat – stiprinti saugumą Juodosios jūros regione“, – sakoma pranešime.

Kijevas, liepos 31 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode