Sprogimas

S. Skvernelis žada atsistatydinti iš premjero posto nepatekęs į antrąjį rinkimų turą

Nepatekęs į antrąjį prezidento rinkimų turą, Saulius Skvernelis žada liepą atsistatydinti iš premjero posto ir šių pareigų nebesiekti.

„Tikrai galiu pasakyti, jei šiandien aš ar mes prapilsime, jei nepateksime į antrąjį turą, aš tikrai liepos 12 pateiksiu atsistatydinimo pareiškimą. Tai yra Vyriausybės paskutinė darbo diena, jei pagal terminus gerai prisimenu, ir Vyriausybė atsistatydins“, – savo rinkimų štabe sekmadienį sakė į prezidentus kandidatuojantis premjeras.

Žurnalistams jis sakė, kad tai reikštų, jog Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, jis nebesiektų toliau vadovauti Vyriausybei.

„Aš savo poziciją išsakiau: jei lieku trečias arba žemiau, tikrai ne“, – teigė jis, paklaustas, ar tokiu atveju nesutiktų eiti premjero pareigų, jei vėl į jas būtų siūlomas.

S. Skvernelis sako, kad atsistatydintų ne iškart, o lauktų iki liepos 12-osios nenorėdamas sumaišties, kai du mėnesius dirbti turėtų laikinoji Vyriausybė.

S. Skvernelis taip pat sako, jog norėtų antrajame ture susikauti su Arvydu Juozaičiu ir tvirtino tikintis tokia galimybe.

Jis sako šiek tiek nusivylęs rinkėjų aktyvumu – tai, jo nuomone, naudinga jo oponentams.

„Norėčiau, kad būtų didesnis aktyvumas (...). Šiaip, kuo didesnis aktyvumas, yra palankiau visiems kandidatams, kurie galbūt yra nesisteminiai, nes tradiciniai elektoratai jie visada yra pastovūs, ateina nepaisant oro, nuotaikų. Tai kuo mažiau ateina, tuo dažniau laimi konservatoriai“, – sakė jis.

S. Skvernelis sako nespėliosiantis, ar du referendumai įvyko, tačiau piktinosi oponentų agitacija net neimti biuletenių. Vis dėlto jis tikisi, kad abiems klausimams – dvigubos pilietybės ir Seimo narių mažinimo – bus pritarta.

„Ko mes bijome Lietuvos žmonių? Ateini, jie pasako savo nuomonę, yra dveji rinkimai ir referendumai, paimti biuletenį, jei nepritari, pasakyti ne. Tai yra pozicijos išreiškimas. Kitokia forma atrodo bandymas sužlugdyti žmonių nuomonę. Man tai nėra priimtina“, – sakė jis.

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, gegužės 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode