Parama dėkojame




Sprogimas

R. Karbauskis tikisi daugiausiai mandatų ir daugiausiai balsų

 

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis tikisi, kad savivaldos rinkimuose partija laimės daugiausia mandatų tarybose ir surinks daugiausia balsų.

„Tai pirmiausia, daugiausiai mandatų ir daugiausiai balsų. Tikimės apie 300 mandatų“, – rinkimų štabe BNS sakė R. Karbauskis.

Anot jo, vienas iš tikslų rinkimuose – suburti frakciją Vilniaus miesto taryboje, čia „valstiečiai“ mandatų neturėjo. Meru Vilniuje „valstiečiai“ kelia ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių.

Jis teigia siūlysiąs išrinktiems savo partijos atstovams sudaryti kuo platesnes koalicijas.

„Aš rekomenduosiu savo partijos atstovams dalyvaut koalicijose ir siūlyt kuo platesnes koalicijas – ką mes darėm Seime, bet mums nepavyko, o savivaldybėse, manau, jie sutars“, – rinkimų štabe žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad savivaldybių tarybų ir merų rinkimai padės įvertinti ir centrinės valdžios darbą.

„Aš manau, kad tendencija tokia yra (...) gal ypatingai tose savivaldybėse, kuriose valstiečiai nebuvo ypatingai stiprūs (...) matysime, kaip tas vertinimas yra ir centrinės Vyriausybės ir Seimo“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Prieš ketverius metus vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose „valstiečiai“ gavo 142 mandatus ir 4 mero postus.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, kovo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode