Parama dėkojame




Sprogimas

Didžiausias sergamumas gripu – Vilniuje

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 43-ąją šių metų savaitę  siekė 58,1 atv./ 10 tūkst. gyventojų. 42-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 62,1 atv. / 10 tūkst. gyventojų.  Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis buvo panašus ir siekė 58,4 atv. /10 tūkst. gyventojų. 

Palyginus 43 savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 42 savaitės duomenimis, mažesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI registruotas visose administracinėse teritorijose, išskyrus Marijampolės.
 43-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldytas 1 asmuo.  Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje (40,7 atv./10 tūkst. gyv.), o didžiausias – Vilniaus (72,2 atv./10 tūkst. gyv.).   Sergamumo gripu ŪVKTI raidą visuomenė gali stebėti dinaminiame žemėlapyje. Jį kaip ir pernai Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) rengia kartu UAB „HNIT-BALTIC" (HB). Žemėlapis skelbiamas ULAC (www.ulac.lt) svetainėje.  Šis žemėlapis leis visuomenei, žiniasklaidai, medikams, suinteresuotoms institucijoms greičiau gauti apibendrintus duomenis apie gripo ir ŪVKTI situaciją Lietuvoje. Sergamumo rodikliai bus atnaujinami kiekvieną pirmadienį, o apie epidemijos skelbimą savivaldybėse bus informuojama nedelsiant.   Sergamumo gripu ir ŪVKTI žemėlapyje vartotojams suteikiama galimybė vizualiai įvertinti ir stebėti bendrą, vaikų ir suaugusiųjų sergamumo situaciją Lietuvoje ar atskirose savivaldybėse, stebėti tendencijas ir lyginti su ankstesniais metais.
Sergamumo gripu ir ŪVKTI epideminio lygio žemėlapį galite rasti http://www.ulac.lt/lt/sergamumo-gripu-ir-umiomis-virsutiniu-kvepavimo-ta
Daugiau apie gripą skaitykite http://www.ulac.lt/lt/gripas
Viktorina „Gripas ar peršalimas“. https://www.kvizlis.lt/viktorina-gripas-ar-persalimas

Zigmas Nagys
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
Švietimo ir komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode