Sprogimas

Seimas priešinasi idėjai tramdyti triukšmaujančių gyvūnų šeimininkus

 

Gyvūnų laikytojai artimiausiu metu neprivalės labiau rūpintis savo naminiais augintiniais, kad jie nekeltų nei grėsmės, nei triukšmo. 

Seimas antradienį vėl nesutiko leistis į diskusijas dėl griežtesnio ir žmonių, ir gyvūnų triukšmavimo reglamentavimo. 

Gyvūnų turėtojus ketinta įpareigoti užtikrinti, kad jų augintiniai ne tik nekeltų grėsmės  žmonėms ar gyvūnams arba turtui, bet ir nekeltų triukšmo. 

Gyventojams siūlyta gyvenamojoje aplinkoje laikytis viešosios rimties, netrikdyti asmenų ramybės, poilsio ar darbo.

Seimui pataisos buvo teiktos penktą kartą, bet parlamentarai ir vėl jas nutarė grąžinti iniciatoriams tobulinti, nes atmesti balsų neužteko.  

„Valstietis“ Lauras Stacevičius prognozavo, kad po „tokių pataisų“ priėmimo daug žmonių, kurie nesugebės kontroliuoti gyvūnų elgesio, jų atsisakys. 

„Bus perpildytos prieglaudos“, – sakė jis. 

Siūlomais Triukšmo valdymo įstatymo pakeitimais siekiama išspręsti pilietės Aldonos Andriuškevičiūtės peticiją dėl gyvūnų ir žmonių keliamo triukšmo ribinių dydžių gyvenamojoje aplinkoje. Šiai pilietės peticijai parlamentinė Peticijų komisija ir Seimas pritarė, todėl ir buvo rengiamos pataisas. 

 Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, lapkričio 6 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode