Sprogimas

Laukiant popiežiaus, Vilniaus senamiestyje ir prieigose uždrausta statyti automobilius

 

Laukiant savaitgalį į Lietuvą atvykstančio popiežiaus Pranciškaus, visame Vilniaus senamiestyje ir dalyje jo prieigų bus draudžiama statyti automobilius, nuo penktadienio eismas senamiestyje bus draudžiamas, keisis viešojo transporto maršrutai.

Kaip BNS sakė savivaldybės Eismo valdymo poskyrio vedėjas Eduardas Garbovskis, automobilių stovėjimas senamiestyje, išskyrus namų kiemus, pradedamas riboti nuo pirmadienio, tačiau griežtesnės priemonės bus pradėtos taikyti nuo trečiadienio.

„Ženklai „Sustoti draudžiama“ statomi jau nuo pirmadienio, vairuotojai juos jau tikrai pastebėjo. Kol kas kažkokių priemonių, baudų nebuvo taikoma, bet nuo rytdienos tikrai prasidės griežtesnis ribojimas, dirbs policijos pareigūnai. Jei matysime, kad automobiliai trukdo piktybiškai, jie gali būti ir nutempiami. Bet nenorėtumėme gąsdinti – kol kas policija bandys susisiekti su savininkais“, – akcentavo jis.

Savivaldybė informuoja, kad eismas bus draudžiamas visoje teritorijoje, kurią supa Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Maironio, B. Radvilaitės, Šventaragio, Žygimantų, Jogailos gatvės. Taip pat automobilius draudžiama statyti aikštelėse greta Arsenalo ir Kosčiuškos gatvių, iki Petro ir Povilo bažnyčios.

Nuo penktadienio 22 valandos iki šeštadienio 22 valandos minimoje teritorijoje eismas bus draudžiamas visiškai, gyventojai raginami palikti automobilius uždaruose kiemuose arba perstatyti juos kitose miesto vietose.

„Į tą zoną bus draudžiamas bet koks eismas – tiek įvažiuoti, tiek išvažiuoti. Savivaldybė yra numačiusi, kad gyventojų leidimai statyti automobilį galios kitose zonose, atidaromos papildomos aikštelės, tad gyventojai galės automobilius pasistatyti“, – sakė E. Garbovskis.

Popiežiaus vizitas Vilniuje šeštadienį sutampa su Tarptautine diena be automobilio, tuo metu sostinėje viešasis transportas bus nemokamas – dėl šios priežasties, taip pat norint išvengti transporto spūsčių vilniečiai ir svečiai raginami vietoje automobilio rinktis troleibusus ir autobusus. Nusprendę atvykti į miesto centrą automobiliais, vairuotojai galės automobilius statyti nemokamai dešiniajame Neries Krante, Konstitucijos ir Upės gatvėse esančiose savivaldybės ir verslo centrų aikštelėse.

Sekmadienį popiežiui viešint Kaune čia taip pat troleibusais ir autobusais bus galima naudotis nemokamai.

Sekmadienį popiežiui grįžus į Vilnių, transporto eismas bus draudžiamas Gedimino prospekto dalyje tarp Vasario 16-osios ir J. Tumo-Vaižganto gatvių, prieigose draudžiamas automobilių stovėjimas. Automobilių stovėjimo aikštelės prie parodų rūmų „Litexpo“, prekybos centro „Ikea“, Vilniaus pramogų arenos  ir Olandų gatvės bus rezervuotos iš anksto registruotiems autobusams, stovėjimas jose bus galimas tik su specialiais leidimais.

Penktadienį-sekmadienį sostinėje taip pat keisis viešojo transporto maršrutai, visus pakeitimus galima pamatyti adresu vilniustransport.lt.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, rugsėjo 18 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode