Parama dėkojame




Sprogimas

Skulptūra „Medis“ sugrįžo

 Rugsėjo 23 d. netoli pramogų centro „Boulingo takas“, Sodų parkelio link, ant iš anksto paruošto pagrindo, galinčio išlaikyti apie vieną toną svorio, specialia technika sumontuota skulptūra.

1983 m. tuomet dar jaunas, bet jau žinomas skulptorius Arūnas Kazys Kynas sukūrė skulptūrą, kuri stovėjo visiškai netoli dabartinės vietos, prie buvusio prekybos centro „Rasa“, bet 1998 m. vykdant darbus skulptūra buvo išmontuota.

Turėjo praeiti nemažai laiko, kol šis kūrinys laimingų sutapimų dėka 2014 m. rudenį pateko į Pauliaus Daujoto dirbtuves – „PD studiją“ – tam, kad būtų restauruotas, nušlifuoti ant granito atsiradę „randai“ bei atlikti kiti būtini atnaujinimo darbai. Skulptorius P. Daujotas nepagailėjo savo talento bei profesinio meistriškumo, asmeninio laiko ir lėšų ne tik tam, kad, metęs savus darbus, skulptūrą restauruotų, bet ir ėmėsi kito organizacinio darbo, kad skulptūra būtų pastatyta. Skulptorius iki šiol nesupranta ir nenori net prisiminti, su kokiu buku valdininkišku požiūriu ir neišmanymu kai kurie asmenys jo nesavanaudišką iniciatyvą bandė sutrukdyti.

Gerai, kad šiandien visa tai jau praeityje, tačiau reikia pastebėti, kad mieste panašiu laikotarpiu kaip ir A. K. Kyno „Medis“, paslaptingai yra dingusi ne viena skulptūra. Nukeltos „laikinam pasaugojimui“, jos taip ir nebeatsirado.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotr. autoriaus

          

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode