Sprogimas

Augęs socialdemokratų populiarumas vėl šiek tiek mažėjo

 

Birželį paaugęs Gintauto Palucko Socialdemokratų partijos populiarumas rugpjūtį vėl šiek tiek sumažėjo.

Naujienų portalo delfi.lt užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa rodo, kad rugpjūtį už socialdemokratus būtų balsavę 5,8 proc. respondentų, birželį tokių buvo 7,8 proc.

Tačiau tiek šios, tiek kitų partijų reitingai svyravo paklaidos ribose.

Pirmoje vietoje liko opoziciniai konservatoriai, kuriuos ir birželį, ir rugpjūtį palaikė 17,1 proc. respondentų. „Valstiečių“ reitingas rugpjūtį ir birželį buvo atitinkamai 15,8 proc. ir 15,4 proc.

Trečiojoje vietoje esančią „Tvarkos ir teisingumo“ partiją rugpjūtį palaikė 8, birželį – 8,2 proc. respondentų, Darbo partiją – atitinkamai 4,9 ir 6,7 proc. respondentų.

Gedimino Kirkilo Socialdemokratų darbo partijos reitingas rugpjūtį ir birželį buvo 4,5 proc., Lietuvos centro partijos – rugpjūtį 4,5, o birželį – 2,9 proc., Liberalų sąjūdžio atitinkamai 3,8 ir 4,6 proc. 

Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą balsuoti rugpjūtį ketino 3,7 proc., birželį – 4 proc. respondentų.

Už kitą partiją rugpjūtį būtų balsavę 4,2, birželį – 4,6 proc. respondentų.

Tyrėjai rugpjūčio 24-31 dienomis apklausė 1007 gyventojus nuo 18 iki 75 metų.

Tyrimo rezultatų paklaida 3,1 proc.

Vilnius, rugsėjo 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode