Sprogimas

E. Jankevičius: iki metų pabaigos Lukiškėse liks 480 nuteistųjų

 

Iki šių metų pabaigos Lukiškių kalėjime liks 480 nuteistųjų, sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Jis artimiausiu metu žada įvardyti tikslią datą, kada bus uždaryta sostinės centre esanti įkalinimo įstaiga.

„Per šį mėnesį mes baigiame atlikti savo skaičiavimus ir, manau, galėsime visuomenei labai tiksliai pranešti tikslią datą, kada mes uždarome Lukiškių kalėjimą. Galiu jau šiandien pasakyti, iki šių metų pabaigos Lukiškėse liks apie 480 žmonių. Mažinsime palaipsniui“, – 15min.lt studijoje ketvirtadienį sakė ministras.

Jo teigimu, šiuo metu Lukiškėse bausmę atlieka 708 asmenys. Dalį jų planuojama perkelti į neužpildytas vietas kitose įkalinimo įstaigose.

Ministras taip pat kalbėjo apie tai, kad įkalinimo įstaigose bus siekiama padidinti prižiūrėtojų skaičių bei gerinti sąlygas kaliniams, kurie nori taisytis bei taip juos motyvuoti.

„Labai svarbu mažinti kalinių skaičių, suteikti viltį gerai besielgiantiems kaliniams gyventi geresnėse ir mažiau kontroliuojamose sąlygose. (...) Kaliniai irgi yra žmonės ir daugelis jų nori elgtis normaliai, nori taisytis ir mes tikrai turime gerų pavyzdžių“, – kalbėjo E. Jankevičius.

Jis taip pat žadėjo atsižvelgti į pastabas, kurių tvarkai įkalinimo įstaigose turėjo Seimo kontrolieriai, kurie fiksuoja augantį nuteistųjų skundų skaičių dėl smurto ir kritiką, kad kratos nėra fiksuojamos techninėmis priemonėmis.

„Kalėjimų departamentas jau skelbia konkursus pareigūnų platesnei ginkluotei, kameroms ir taip toliau. Galbūt mums pavyks dar šiemet kai ką ir padaryti“, – kalbėjo jis.

Teisingumo ministras anksčiau yra žadėjęs, kad kitais metais kalėjimų sistemos biudžetas išaugs, o tai leis padidinti atlyginimus prižiūrėtojams bei kriminalinės žvalgybos darbuotojams.

Trečiadienį jis paskelbė perpus mažinantis darbuotojų skaičių Kalėjimų departamente, sutaupytas lėšas taip pat skiriant prižiūrėtojų algoms. 

Taip pat žadama supaprastinti laisvės atėmimo vietų struktūrą.

Vilnius, rugsėjo 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode