Sprogimas

„Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“ – Mažeikiuose

Pirmadienio popietę Šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštėje Mažeikių rajono gyventojus, neabejingus krepšiniui, Plungės jaunimas kvietė palaikyti Lietuvos rinktinę Europos vyrų krepšinio čempionate. Sambūryje pagrindinis akcentas, pasak organizatorių – nufilmuoti vaizdo klipą, kaip vienas krepšinio kamuolys „apskrieja“ Lietuvą.

Dalyvavo Savivaldybės atstovai

Renginyje dalyvavusiems Savivaldybės vadovams – merui Antanui Teniui bei jo pavaduotojoms Irenai Macijauskienei ir Sigutei Bernotienei – įteikti Lietuvos trispalvės spalvų šalikėliai.

„Mūsų vyrų rinktinė pradeda čempionatą ir mes esame pripratę, jog jie siekia geriausių rezultatų, todėl turime juos palaikyti, kad jiems puikiai sektųsi, kaip sekėsi 2013 metais, kada laimėjo sidabro medalius. Šiemet linkime jiems aukso medalių. Manau, kad sirgaliai, kurie galės – vyks į krepšinio varžybas įvairiose šalyse. Nuo sirgalių palaikymo priklauso ir mūsų krepšininkų sėkmė. Krepšininkams linkiu kuo didžiausios sėkmės ir gražių pergalių, o sirgaliams – puikių, nuostabių įspūdžių“, – sakė Savivaldybės meras A. Tenys.

Vaizdo įrašas

Siekdami morališkai paremti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, Plungės jaunuoliai ėmėsi iniciatyvos iš rankų į rankas perduoti krepšinio kamuolį su rinktinės krepšininkų parašais. Antrąja religija Lietuvoje laikoma sporto šaka kasmet sukelia didžiulį gyventojų susidomėjimą, tad, trokšdami dar labiau suvienyti tautą, plungiškiai ryžosi šiai palaikymo akcijai.

Kontaktuodami su 53 savivaldybėmis bei Lietuvos krepšinio federacija, paaugliai rugpjūčio pabaigoje lanko šalies miestus ir miestelius, kuriuose kartu su komanda filmuoja trumpą, palaikymą išreiškiantį filmuką. Kiekvienam miestui suteikdamas keletą sekundžių bei galimybę nusifilmuoti, Plungės jaunimas sumontuos 25 min. filmuką „Kamuolio skrydis, suvienijęs Lietuvą“. Tokiu poelgiu jaunuoliai nori parodyti, jog Lietuvos krepšininkai turi didžiulį gyventojų palaikymą, o vienas kamuolys gali suvienyti visą tautą. Vaizdo įrašą žiūrovai galės išvysti socialiniuose tinkluose,

internete bei televizijoje.

Susirinko gausiausiai

„Norime padėkoti visos komandos vardu, kad taip gausiai susirinkote. Kol kas gausiausiai iš visų aplankytų miestų. Ši idėja mums kilo, kai važiavome į jaunimo vasaros akademiją. Beje, ir didelė dalis mažeikiškių važiavo kartu. Sugalvojome sukurti tokį filmuką apie Lietuvą. Labai džiugu, kad prisijungė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Ministras Pirmininkas bei 53 Lietuvos miestai“, – teigė Plungės jaunimo atstovas, kviesdamas Savivaldybės merą pasirašyti ant kamuolio su kiekvieno miesto atstovų parašais.

Čempionatas bei Lietuvos rinktinė

Renginio vedėja Kamilė Petrulevičiūtė trumpai papasakojo apie Europos krepšinio čempionatą bei Lietuvos rinktinę: „Europos krepšinio čempionatas rengiamas nuo 1935 metų. Vyksta kas dveji metai. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Europos čempionatuose triskart yra iškovojusi aukso medalius, du kartus sidabrą i

r vieną kartą bronzos apdovanojimus. Liepos pabaigoje ir rugpjūtį ekipa sužaidė 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje. Tarp lietuvių varžovų: Australija, Suomija, Austrija, Turkija, Makedonija, Kroatija, Olandija ir Graikija.“

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

  

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode