Sprogimas

Prasidėjo nauji Rotary metai

Kaip įprasta, liepos 1-ą dieną pasaulio Rotary organizacijos klubuose tradiciškai keičiasi valdininkai – klubų prezidentai. Birželio pabaigoje buvo inauguruotas naujasis 2015–2016 metų Mažeikių Rotary klubo prezidentas – Arūnas Strikys.

Nauji metai – nauja pradžia

Šventė vyko Renavo dvaro sodyboje, dalyvaujant Mažeikių rajono merui Antanui Teniui bei broliams ir sesėms iš kitų Rotary klubų. Prasidėjus naujiesiems Rotary metams, tikimasi, kad jie taip pat bus kupini rotarietiškos veiklos ir nuveiktų darbų, kurių pagrindinis tikslas – tarnystė visuomenei. Ateityje su Renavo dvaro muziejumi numatytas tolesnis bendradarbiavimas, padedant restauruoti ir įsigyti senovinius baldus. Šio bendradarbiavimo akcentas yra Mažeikių Rotary klubo istorijos laikinosios ekspozicijos įrengimas vienoje iš dvaro rūmų patalpų.

Nuveikti darbai

Trumpoje  klubo veiklos ataskaitoje praėjusios 2014–2015 metų kadencijos prezidentas Jonas Buinauskas paminėjo keletą džiaugsmingų metų įvykių. Vienas jų – Mažeikių Rotary klubas tapo dviejų naujų klubų Mažeikių rajone krikštatėviais: Mažeikių Rotary klubo „Liberta“ ir jaunimo klubo „Interact“. Praėjusių metų pabaigoje baigti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio įamžinimo skverelio Laisvės gatvėje paskutinieji akcentai. Kovo mėnesį Mažeikių vaikų dienos centrui klubas padovanojo rūbų spinteles, Renavo dvaro sodybai – praėjusio šimtmečio pradžios salono baldą. Nepamiršti ir Mažeikių rajono vaikų našlaičių ir senelių globos namai: birželyje gabus muzikai šių namų auklėtinis Mantas Bužokas tobulinosi respublikinėje talentų stovykloje „TV ir Scena – mano gyvenimas 2015“. Kelialapį į šią stovyklą apmokėjo Mažeikių Rotary klubas.

Bendrijos istorija

Rotary – organizacija, jungianti verslininkus ir profesionalus, kurios veikla – laikantis tarnavimo idealo, vykdyti humanitarinius projektus, ugdyti ir skatinti dorovinius profesinės veiklos pradus, tarptautinį tarpusavio supratimą, gerą valią bei taiką. Pasaulyje yra daugiau kaip 1,2 mln. rotariečių, susibūrusių į daugiau kaip 32 000 Rotary klubų 200 šalių. Pirmasis Rotary klubas įkurtas Čikagoje 1905 metais. Mažeikiuose iniciatyvinės grupės įsteigtas Rotary klubas atsirado 1996 metų vasario 14 dieną, jo pirmasis prezidentas buvo Kęstutis Bartkevičius. Tada įvyko ir pirmasis susirinkimas. Kitų metų gegužės 31 d. Mažeikių Rotary klubui skirta pripažinimo chartija (politinis dokumentas, kuriame skelbiami kurios nors politinės grupuotės principai). Atšventus iškilmes, rotariečių ženkleliais pasidabino 25 nariai.

Klubo pagrindinės vertybės

Rotary organizacijos vertybės – atstovauti pagrindiniams organizacijos principams, tarp jų ir jos narių prioritetams ir veiklai organizacijoje. Vertybės yra svarbus strateginio planavimo komponentas todėl, kad būtent šios vertybės – tarnystė, draugystė, įvairumas, integralumas (ko nors jungimas į vieną visumą) bei vadovavimas – padeda organizacijos vadovams siekti savo tikslų.

Parengė Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode