Parama dėkojame




Mažeikių policijoje atidarytas muziejus

Mažeikių rajono policijos komisariate darbuotojams ir komisariato svečiams duris atvėrė rajono policijos istorijos muziejus. Mintis, paskatinusi įkurti muziejų, gimė iš noro palikti ateities kartoms vaizdinį, kokiomis priemonėmis ir kaip anksčiau dirbo policijos pareigūnai, kaip leido laisvalaikį. Idėjai pritarė įstaigos vadovas Imantas Motiejūnas ir netrukus buvo rastas tinkamas muziejui kabinetas.

Atvertus senus archyvus, paprašius kolegų ir policijos veteranų pagalbos ėmė dėliotis eksponatai. Nepaprastas jausmas, sentimentai, įdomumas, nostalgija apėmė liečiant tarybinių laikų uniformas, dėliojant, atrenkant iš gan didelių turėtų resursų fotonuotraukas, džiugesį kėlė gerokai anksčiau dirbusių ir dabar dirbančių kolegų praeityje užfiksuotos darbinės, sportinės, meninės veiklos akimirkos, pasiekimai.

Policijos veteranų asociacijos nariai atidarymo metu buvo pirmieji muziejaus lankytojai. Džiugu, kad atvyko ir buvę komisariato vadovai: Česlovas Čyžas, Algis Markevičius, kurie negailėjo padėkos ir paskatinimo žodžių už idėjos įgyvendinimą. Svečiai apžiūrėjo eksponuojamas senas nuotraukas, darbo priemones, kurias laikas ir technologijos šiandien jau pakeitė modernesnėmis, uniformas, kurias daugelis patys dar vilkėjo, užsienio šalių pareigūnų kepurių kolekciją, galėjo palyginti gautus apdovanojimus tarybiniais metais ir šiandien, vartė albumus, pasirašė naujai atskleistoje muziejaus atsiliepimų knygoje. 

Atidarymo metu muziejaus idėjos iniciatorė Mažeikių rajono bendruomenės pareigūnė Violeta Grigaitienė už palaikymą ir pagalbą dėkojo kolegoms Romai Antanavičiūtei, Audronei Jurdonaitei-Ostrauskienei, Romai Paulauskienei, Daliai Vilimienei, Arūnui Bubliauskui, Antanui Teniui, Antanui Garaliui, ūkvedžiui Viktorui Baltaduoniui, Nerijui Gurauskui, Steponui Liaugaudui, Ričardui Norvaišai, Audriui Maneikiui, policijos veteranų asociacijos narei Danutei Mockienei, kurios dėka anksčiau tarnavusių pareigūnų daiktai kaip eksponatai pasiekė muziejų. Daiktus aukojo veteranai Stanislovas Genrikas Skrebutėnas, Richardas Jurdonas, Povilas Konstantinas Šiatkus, Pranas Riabovas, Jonas Skėtris, įspūdingą užsienio šalių pareigūnų kepurių kolekcijos ekspoziciją pateikė Danas Janavičius.

Tikimės, kad šis muziejus pildysis vis naujais eksponatais ir bus mūsų praeitis, dabartis ir ateitis, ir kiekvienas pareigūnas jame ras dalelę savęs, o svečiai – supratimą apie policijos istorinę raidą.

Policijos komisariato informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode