Parama dėkojame




Dalyvavo Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydyje

Praėjusį savaitgalį A. Smetonos istorinės mokyklos kiemeUžulėnyje, Ukmergės r., vyko tradicinis, tryliktasis respublikinis Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydis, kuriame dalyvavo ir Mažeikių rajono kaimo bendruomenių sąjungos nariai – Auksodės, Sedos, Tirkšlių, Palnosų, Šerkšnėnų ir Rubikų bendruomenių atstovai.

Įsirengė kiemelį

Pasak mažeikiškių sąskrydžio dalyvių, nors oras nedžiugino, nes visu keliu ir ten nuvykus lijo lietus, bet jų tai neišgąsdino ir visi sutelkę jėgas kibo į darbą. Palapinės greitai buvo pastatytos, tuo metu ir liovėsi lietus. Bendromis jėgomis kūrė savo kiemelį: kas stalus dengė, kas aplinką puošė, kas kaitė didelį puodą bulvių. „Orui išsigiedrijus, pasitaisė nuotaika. Smagu pabendrauti su senais pažįstamais ir naujai sutiktais žmonėmis. Susėdę prie bendro, vaišėmis nukrauto stalo, dalijomės bendruomenių įspūdžiais ir sekėme sąskrydžio programą“, – įspūdžiais dalijosi Mažeikių rajono kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Rūta Narmontienė.

Pristatė savo vizijas

Į sąskrydžio atidarymą atvyko ir visus dalyvius pasveikino LR žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Seimo narys Jonas Kondrotas, Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas ir Lietuvos bendruomenių sąjungos pirmininkė Guoda Burokienė.

Renginio metu buvo pristatomi rajonų bendruomeninių organizacijų įgyvendinti geriausi projektai, sukurtos „Kaime, kuriame norime gyventi“ vizijos, pristatyti etnografiniai regionai, pasveikinti Antanai ir Antaninos. „Mūsų rajono bendruomenių atstovai pademonstravo savo viziją, kad ir ant nudžiūvusio „šakalio“ gali atsirasti duona, dešra, riestainiai ir netgi „Vobulū“ sūris. Sukurtą bendruomenių stebuklingąjį „šakalį“ įteikėme LKBS pirmininkei Guodai Burokienei, – pasakojo sąjungos pirmininkė. – Taip pat visus kvietėme aplankyti Mažeikių kraštą, kuriame gyvena svetingi žmonės.“

Atvykdama į sąskrydi kiekviena bendruomenė turėjo atsivežti savo vėliavą bei etnografiniam regionui būdingą patiekalą. Mūsų rajono atstovai sąskrydžio organizatorius ir dalyvius vaišino virtomis neluptomis bulvėmis su spirgine ir kastiniu. Troškulį numalšino namine gira.

Dalyvavo varžybose

Pasak R. Narmontienės, koks sąskrydis be sportinių varžybų. Mažeikiškiai dalyvavo alternatyviosiose sportinėse varžytuvėse, kurias rengė Dzūkijos atstovai. „Nebuvome stipriausi, tad mums labai tiko šūkis: „Svarbu ne laimėti o dalyvauti!“ – tikino rajono kaimo bendruomenių sąjongus pirmininkė. – Ilgiausios Lietuvos bendruomenių juostos sukūrimas suvienijo ir iš kiemelių sukvietė visus sąskrydžio dalyvius. Susikibę už juostų kraštų padarėme ilgą draugystės juostą. Negailėjome plojimų nugalėtojams apdovanojimų metu, pasidžiaugėme vieni kitais, smagiai pašokome ir leidomės namų link. Labai dėkojame Mažeikių rajono savivaldybei už suteiktą galimybę nuvykti ir dalyvauti sąskrydyje.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode