Sprogimas

Šventė vaikams naujoje aikštelėje

Sekmadienį Kapėnų kaimo bendruomenės taryba organizavo šventę, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai. Šventė ypatinga dar ir tuo, kad pirmąkart vyko naujai įrengtoje poilsio aikštelėje.

Kad kaimas neliūdėtų

„Vaikyste mano,/Tau per maža pavasario skambesio,/Tau per maža baltumo žiemos,/Tu visa iš upokšnio almančio,/Tu visa iš gimtinės dainos“, – kreipdamasi į Kapėnų kaimo vaikus ir jų tėvelius pradėjo šventę, skirtą Vaikų gynimo dienai, bendruomenės tarybos narė ir viena iš renginio organizatorių Liucija Jagielienė. Kapėniškiams ši sueiga buvo ypatinga ne tik todėl, kad šventės centre vaikai, bet dar ir todėl, jog viskas pirmąkart vyko naujoje poilsio aikštelėje. Pasak ilgametės buvusios bendruomenės pirmininkės, o dabar pavaduotojos Rimos Bučienės, su tuometiniu Viekšnių seniūnu Aldoniu Eselinu numynė Mažeikių savivaldybės slenksčius, kol pasiekė, jog būtų sunaikinti buvusių kultūros namų pastato griuvėsiai. Po to savivaldybės administracija pasirūpino, kad iš europinio projekto pinigų griuvėsių vietoje atsirastų žmonių susibūrimams tinkama poilsio vieta. Taigi dabar, anot bendruomenės tarybos aktyvisčių, planuose aikštelę apželdinti, praplėsti žaidimų įrenginiais, ir, žinoma, svarbu nepritrūkti entuziazmo organizuoti renginius, suburiančius kaimo žmones.

 

Beje, tiems, kas Kapėnuose nėra buvęs, reikėtų paaiškinti, kad šis kaimas yra įsikūręs labai gražioje vietoje ant Virvytės kranto. Ir laikų yra matęs geresnių nei šiandien. Yra buvęs praeito amžiaus devinto dešimtmečio pradžioje pastatytas naujas vaikų darželis, kuris po 1990-ųjų nustojo funkcionavęs ir virto griuvėsių krūva. Taip pat kapėniškius anais laikais džiugino naujas modernus kultūros namus ir kontorą po vienu stogu talpinęs dabartinės aikštelės vietoje buvęs pastatas. Deja, jaunos nepriklausomos valstybės valdžios žmonės negebėjo išsaugoti vertingo turto, tad šiandien žmonės su nerimu žvelgia į ištuštėjusį buvusios mokyklos pastatą – ar neištiks ir jo panašus likimas. O juk kaimas tokioje vaizdingoje vietoje ir kelias asfaltuotas iki jo, tad galėtų būti puiki vieta senelių namams ar panašios paskirties įstaigai. Bet to, kas dingo, nebesugrąžinsi, o sekmadienį būrelis kapėniškių, vedini vaikučiais, susiėjo į naująją renginių vietą.

Dėmesys ir mažam, ir vyresniam

Bendruomenės tarybos pirmininkė Gitana Gabalytė perkirpo sesučių Eimantės ir Andrėjos laikomą simbolinę juostą, taip paskelbdama aikštelės atidarymo faktą. Ir tada prasidėjo linksmybės: ant plytelių piešiami piešiniai, žaidžiami žaidimai, rungtyniaujama estafetėse, išbandoma sėkmė „Laimės šulinyje“, leidžiami balionai su norais ir svajonėmis, o aktyvi veikla pynėsi su saldžiais prizais ir vaikų vaišėmis. Tad organiztorėms, bendruomenės tarybos narėms, G. Gabalytei, R. Bučienei, L. Jagielienei, Laimai Kačinskienei, Renatai Staškauskienei iš tiesų nebuvo kada atsipūsti. Be savų susirinkusiuosius linksmino Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus mokytojas Algirdas Urnikis ir jo vadovaujamas instrumentinis vokalinis ansamblis.

Šventėje netrūko dėmesio ir vaikus atlydėjusiems tėveliams – jie taip pat buvo kviečiami parungtyniauti, drauge su mažaisiais pažaisti. Tačiau itin pagerbti per pirmąjį metų pusmetį reikšmingas sukaktis, jubiliejus atšventę bendruomenės nariai: Emilija Akavickienė, Rozalija Vaitiekūnienė, Jovita Vilkienė, Danutė Daukšienė, Liucija Jagielienė, Danutė Daukšienė, Algimantas Bružas

Žinia, grožį kuria ir gerove rūpinasi savo gyvenamą vietą mylintys žmonės. Kapėnuose, vargu, ar besuskaičiuotum kokius tris šimtus gyventojų, o tarp jų yra visokių: ir nuo jaunystės šaknis įleidusių senbuvių, ir šiaip trumpam stabtelėjusių užklydėlių. Daugelis rūpinasi aplinkos puoselėjimu, savo ir kitų gražesniu gyvenimu, bet nemaža yra ir tokių, kurie dienos neįsivaizduoja „bambalio“ nepakilnoję ar kitokių „velnio lašų“ neparagavę. Tačiau, ko gero, panašus vaizdas kiekvienam kaime ir belieka nulenkti galvą prieš tuos šviesuolius, entuziastus, kurie saugoja bei puoselėja tradicines, su kaimo dvasia surijusias vertybes. O kapėniškiai jau tariasi, į kokį kraštą važiuos pasižmonėti, save parodyti ir kitų pažiūrėti.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode